Hallitusblogi

Hallitusblogi 2/2019: Kuopiosta ja kokouskeskusteluista

Selviä kevään merkkejä on näkyvillä jo useita: vuosijuhlista on selvitty ja selvitty (kiitos suunnattomasti kaikille vuosijuhlien kanssa auttaneille), speksikin on valitettavasti takanapäin (kiitos yleisölle), punkkilääkekeskustelu käy kuumana (Onko kliininen borrelioosi myytti?) ja koirankakat kismittävät (”100% on kerättävä, jotta suolinkaisten määrä vähenee.” Anu Näreaho 2018). Monilla kevät oireilee myös pesänrakennusvimmana, kuten muutamilla EKY-aktiiveilla!

Tuossa taannoin saimme nimittäin hallituksen tilavastaava Helena Hirvosen kanssa luentotauolla oivalluksen: Kuopiolle voisi operoida kesän aikana jonkinmoisen kasvojenkohotuksen! Kuopiossa on jo tällaisenaan monia päteviä elementtejä, joita jalostamalla tilasta saa ainakin rahtusen toimivamman ja yleisilmeestä ryhdikkäämmän. Sisustuksen siistimisen lisäksi tilan IT- ja audiovisuaalisia järjestelmiä kehitetään, jotta tilan käyttö sekä luentotapahtumissa että vapaamuotoisemmissa pippaloissa on jouhevampaa. Kaikki tämä toteutetaan tietenkin Kuopsan kotoisa tunnelma ylläpitäen!

 Vanhat sohvat pois uusien tieltä!

Nyt jo kevään aikana Sortti-asemalle kuskattiin esimerkiksi muutamia käyttöikänsä ylittäneitä sohvia ja tilalle hankittiin uusia. Myös muutamia muita uusia elementtejä on ilmaantunut Kuopioon. Ennen kesää ei tule huolestua, mikäli jotkin sisustusratkaisut vaikuttavat omituisilta. Asiat löytävät lopullisen paikkansa kesän aikana, kun projektin nikkarit eli allekirjoittanut ja Helena A. Hirvonen pääsevät toden teolla vauhtiin! Kasvojenkohotus suoritetaan uudistamalla vanhaa ja hankkimalla edullisesti (tai ilmaiseksi) hyväkuntoisia käytettyjä huonekaluja. Työvoimana toimii jo mainitut ja paikalle oikeaan aikaan osuvat satunnaiset onnekkaat. Kuopion tilanteen takia jäsenistöltä vaadittavista toimista tiedotetaan pian!

EKY:n hallitus treffaili taas dekaania muutamaan otteeseen. Näissä tapaamisissa puhutti niin ikään ensimmäisessä blogitekstissäni mainitsemani ESEVT-arviointi. Kultakin vuosikurssilta tarvitaan ensi syksyksi neljästä viiteen opiskelijaa englanninkielisiin haastatteluihin vastaamaan arvioijien kysymyksiin. Ennen haastattelua tulee tutustua tiedekunnan koostamaan englanninkieliseen itsearviointiraporttiin, jotta tietää vähän mistä on kyse. Kursseilta 75, 74 ja 73 on haalittu kasaan jo kohtuullinen edustus, mutta muiden kurssien edustajat saavat mielihyvin ilmoittautua! Samoin kuin sinä sisäänpääsystäsi varma pääsykokeisiin pänttääjä eli ensi lukuvuoden varsa, sinuakin tarvitaan arviointiin avuksi ensi syksynä!

Teea Saaristo, EHYTin osastonjohtaja Mari Nevas ja dekaani Antti Sukura vuosijuhlatunnelmissa.

Dekaanin tapaamisissa keskusteltiin myös harjoitteluista, painottuen tällä kertaa teurastamoharjoitteluihin. Tiedekunnalla ei valitettavasti ole mahdollisuuksia täyttää opiskelijoiden toivetta esimerkiksi rahallisesta tuesta harjoittelun aiheuttamiin kustannuksiin. Yleisesti yliopiston talous ei ole kovin hyvällä tolalla, joten eläinlääketieteellisen tiedekuntakin tuntee tilanteen niskakarvoissaan.

Teurastamoharjoittelusta ja sen ongelmista keskustellaan tiedekunnan kanssa lähes vuosittain, ja asiaa on todella pyritty parantamaan. Merkittäviä jo tekemättömiä muutoksia harjoitteluun ei nykyisen lainsäädännön puitteissa voida tehdä, sillä eläinlääkärin pätevyyden saavuttaakseen on suoritettava tietyn verran harjoitteluja, ja tiedekunnan mukaan nykyiselläkin harjoittelun pituudella alaraja saavutetaan juuri ja juuri. Tulevaisuudessa asia voi kuitenkin kehittyä, mutta tällöin kyseessä on todennäköisesti suuremman mittakaavan muutos eläinlääkärin oletuspätevyyteen. Tällä hetkellä teurastamoharjoittelusta voi hyväksilukea viikon suorittamalla kuukauden pituisen harjoittelun Ruokavirastossa.

EKY ja tiedekunta päättivät myös toistaa viimevuotisen yhteistyössä laatimansa hyvinvointikyselyn. Muistakaahan kaikki vastata kyselyyn määräpäivään mennessä! Näin saadaan kattavaa ja arvokasta tietoa tiedekuntamme opiskelijoiden hyvinvoinnin tilanteesta. Faktatiedon avulla on helpompaa saada aikaan konkreettisia toimia, jotka tarpeen niin vaatiessa parantaisivat tilannetta.

Näihin kuviin, tunnelmiin ja vapun odotuksiin! Kilistellään sitten Varsapatsaalla tai missä ikinä törmätäänkään! Mutta ei kovin hurjasti, ettei lasit hajoa. Siis aurinkolasit. Toivottavasti on sellaiset kelit, että tarvitsee aurinkolaseja!

Terveisin

Teea Saaristo

EKY:n hallituksen puheenjohtaja 2019

puheenjohtaja(a)eky-ry.fi

 

ps. Pääsykokeeseen pänttääjät: pitäkää tsemppi päällä, mutta muistakaa myös levätä! Lihas kasvaa levossa (Jokainen lihasasiantuntija ikinä ja sen kaverit et al. ajasta ikuisuuteen) ja aivo on lihas (Securitas-turvallisuusalanyrityksen rekrymainos 2019).

Hallitusblogi 1/2019

 

Vuotta on jo parisen kuukautta paketissa ja EKY:n uusi hallitus alkaa vähitellen menettää lisänimensä ja on ihan vaan hallitus. Viime vuoden lopulla valittu 12-henkinen hallitus koostuu yhdestä C-75-, kahdesta C-74- ja yhdeksästä C-73-vuosikurssin opiskelijasta. Koska vielä kevätlukukauden ajan hallitus koostuu ainoastaan kandivaiheen opiskelijoista, pyytää hallitus erityistä oma-aloitteisuutta lisurivaiheen opiskelijoilta esimerkiksi opintoihin liittyvistä epäkohdista raportoinnissa tai ihan vaan vaikka tapahtumatoivomuksissa! Hallitukseen saa parhaiten yhteyttä lähestymällä suoraan jotain hallituslaista, laittamalla sähköpostia Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai anonyymisti Pötsi-palautteen välityksellä. Näin vältetään näkökulman rajoittuminen vain yhdelle puolelle peltoa!

Hallitus kokoustaa pääsääntöisesti viikottain maanantaisin neljän maissa Kuopiossa, poislukien päivät jolloin on ollut kuukausittainen tiedekunnan dekaanin ja EKY:n hallituksen tapaaminen. Hallituksella on siis suora keskusteluyhteys tiedekuntaan, jolla EKY saa kiitettävästi äänensä kuulumaan. Tällä vuoropuhelulla on aikaansaatu esimerkiksi viimekeväinen hyvinvointikysely ja jokunen jännittävä opetusvälineen nimikilpailukin.

Kuvassa EKYn hallituksen kokous, jossa katsotaan koiranpentua.

Tähän vuoteen dekaanin tapaamisia on mahtunut kaksi. Näissä keskustelu on pyörinyt esimerkiksi syksyllä päätettävästä yliopiston uudesta strategiasta ja tiedekuntamme tänä vuonna suoritettavasta ESEVT-arvioinnissa. ESEVT eli ”European System of Evaluation of Veterinary Training” on EAEVE:n eli ”The European Association of Establishments for Veterinary Education” -järjestön suorittama arviointi. Arvioinnissa tarkastellaan, täyttyykö erilaiset standardit tiedekunnassamme, ja pysyykö Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta EAEVE-laitosten listalla. Viimeksi status on myönnetty tiedekunnallemme marraskuussa 2009. Arvioinnissa tarvitaan myös opiskelijoiden panosta - syksyllä esimerkiksi haastattelujen muodossa. Tällä hetkellä arviointiin tarvittavia dokumentteja kirjoitetaan, ja niitä ovat lupautuneet opiskelijanäkökulmasta tarkastelemaan sekä hallituksen nykyinen että viimevuotinen puheenjohtaja.

Viihderintamalla hallitusta työllistää EKY:n 30.3. järjestettävä 73. vuosijuhla! Alkuvuoden kokoukset tuppaavat vujuaiheissa venähtää, sillä moniosainen juhla vaatii laajaa suunnittelua ja toimeenpanoa. Tänä vuonna vuosijuhlia vietetään sellaisella mittakaavallla, että koko EKY mahtuu juhlimaan. Tilanteesta kannattaa ottaa ilo irti ja osallistua juhlahumuun, sillä suuremman vierasmäärän juhlia ei voida kustannussyistä vuosittain järjestää. Tänäkin vuonna juhlassa palkitaan mm. Kannus-palkinnolla kannustava henkilökunnan jäsen ja kuudennen vuoden opiskelijat ovat valinneet perinteisesti vuoden pedagogin. Puheita kuullaan useammalta eri taholta, esimerkiksi vuosijuhlapuhujalta, juhlatoimikuntavastaavalta ja puheenjohtajalta. Juhlassa viihdyttää myös Eläinlääkiksen speksi ohjelmanumeroineen! Kullan arvoinen paketti siis taas tiedossa, ja tästä on kiittäminen erityisesti juhlatoimikuntavastaavaa, tilavastaavaa, juhlatoimikuntaa ja vuosijuhlassa talkooapuna toimivia varsoja!

Mikäli pääjuhlaan ilmoittautuminen meni sivu suun, kannattaa ehdottomasti tulla jatkoille ja seuraavana päivänä myös sillikselle fiilistelemään 73-vuotiasta tiedekuntajärjestöämme! Erillisilmot jatkoille ja sillikselle aukeavat pian!

EKY:n hallitus keräsi palautetta EKY:n toiminnasta vuodelta 2018. Palautetta on käyty läpi, ja siitä julkaistaan kooste mahdollisimman pian! Pysy siis kuulolla!

 

Terveisin EKY:n hallituksen 2019 puolesta

Teea Saaristo

Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja 2019

 

PS. Haluaisitko tietää jostain hallituksen tai EKY:n toiminnan osasta enemmän? Heitä toiveesi mainittuihin osoitteisiin tai vaikka sähköpostiosoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., niin seuraava hallitusblogi saattaa olla vastaus kysymyksiisi!

Kirjaudu

Kirjaudu

 
 
Back to top